T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / KIZILTEPE - Kızıltepe Halk Eğitimi Merkezi

Tarihçe

  Halk Eğitim Merkezi, bulunduğu bölgenin eğitim, öğretim, üretim, rehberlik, danışma, kültür ve sanat merkezidir. 1920´li yıllarda ülkede başlatılan okuma - yazma sorununu çözümleme, ulusal kültürü yaygınlaştırma, Cumhuriyet ülküsünü, Atatürk İlke ve İnkılâplarını benimsetme çabalarına destek niteliğinde 1956 yılından itibaren, ülke çapında Halk Eğitim Merkezleri kurulmaya başlandı. Halk Eğitim Merkezleri, halka meslek ve sosyal kültürel amaçlı bilgi ve beceri kazandıran, kişilerin boş zamanlarını olumlu faaliyetlerle değerlendirmelerini, gelirlerini arttırmayı sağlayan yaygın eğitim kurumudur.

            

    İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 1977 yılında Merkez İlköğretim Okulu bünyesinde hizmete girmiştir.1986 yılında Merkez İlköğretim Okulu yıkılarak şimdi ki Mardin ili Kızıltepe ilçesi Yeni Mahalle 1582 yevmiye 72 cilt 95 sayfa ve 22.02.1983 tarihli TAPU kayıtlarında 1200 m2' lik kayıtlı arsası üzerine inşa edilmiş binada hizmet vermeye başlamıştır.

          Bina iki kattan oluşmaktadır. Birinci katta 6 idare odası, 1 arşiv odası; İkinci katta 3 derslik ve 1 çok amaçlı toplantı salonu bulunmaktadır. Ayrıca zemin katta 2 sınıf ile 1 Bilgisayar Laboratuvarı bulunmaktadır.

         İkinci katta bulunan Çok Amaçlı Toplantı Salonu şehrin en merkezi yerinde oluşu, her zaman bakımlı ve hizmete hazır halde bulundurulması, yüz elli kişilik koltuk kapasitesi ile Kızıltepe'nin sosyal ve kültürel aktivitelerinin büyük bir bölümüne ev sahipliği yapmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.12.2012 - Güncelleme: 09.02.2021 10:46 - Görüntülenme: 2136
  Beğen | 0  kişi beğendi